www.bancuban.ro – Investeste doar !maginatie

Cum se fac bani pe net, bani online din afilieri, adsense, reclama, pariuri, videochat, bursa, licitatii, jocuri, ptc, schimb de link cu "dofollow" etc

Bani pe net din imagini

bani din foto

Bani pe net din imagini

O modalitate simpla dar totodata “onorabila” de a face bani pe net este vanzarea de imagini si fotografii pe site-urile de microstock. Acum iti poti valorifica creativitatea punand la vanzare imagini, fotografii sau chiar filmulete facute de tine. Castigurile sunt direct proportionale cu numarul de imagini pe care le-ai pus spre vanzare. De asemenea, castigurile sunt direct proportionale cu creativitatea afisata si calitatea imaginilor.
Cand vine vorba de imagini de vanzare, lumea se gandeste in primul rand la fotografie, ceea ce te duce automat la gandul la faptul ca trebuie sa ai un aparat foto de calitate, relativ scump, si ceva echipamente de studio, lucru care este perfect adevarat in cazul fotografiei de microstock; sigur ca nu poti pune la vanzare pe site-urile consacrate fotografii de rezolutie slaba, cu o iluminare precara. Daca ai in dotare ceva ustensile foto, inseamna ca ai si ceva experienta, deci ce mai astepti?
In cazul in care nu detii aparatura foto si nici experienta necesara, dar vrei totusi sa faci bani din imagini atuncii fii atent: pe site-urile de microstock nu se cer numai fotografii. La fel de bine se vand imagini 2D sau 3D, ilustratii vectoriale, animatii, lucrate in Corel, Adobe Illustrator, Photoshop, 3D Studio MAX sau Maya etc, deci pune-ti inspiratia si calculatorul la treaba! Este la indemana oricui sa-si testeze abilitatile creatoare. Intrati doar de curiozitate pe unul dintre site-urile de microstock si veti gasi la cautarea pentru aproape orice cuvant, atat fotografii cat si imagini generate in intregime pe calculator, multe dintre acestea fiind de o simplitate uimitoare si extrem de comunicative.

Mai jos am pus o lista cu cele mai bune 3 site-uri de stock din lume:

shutterstock
Foarte recomandat! Shutterstock se bazează pe un model de abonament care încurajează cumpărătorii sa descarce un volum mai mare de imagini decât ar fi, în cele mai multe alte agenţii. Shutterstock va plăti 25-36 cenţi de fiecare dată când una dintre imaginile dvs. este descarcată; acest comision poate ajunge pana la 38 de centi pe download. Recent Shutterstock a introdus noul abonament “la cerere”, oferind contribuabililor de la 0.81 dolari la 2.85 dolari comision pentru fiecare imagine vânduta. Câştigurile pentru vânzare de licenţă sunt 28 dolari per imagine. Puteţi vinde fotografii, ilustratii în format vectorial şi imagini. Shutterstock este renumit pentru colectarea imagini lor de înaltă calitate, dar pentru fotografii noi, poate fi destul de dificil pentru a obţine acceptul de a urca imagini aici. Fiecare nou contribuabil trebuie să prezinte 10 imagini pentru revizuirea iniţială dintre care minimum 7 trebuiesc aprobate pentru a putea începe să vindeti. Nu trebuie sa va descurajati, dacă nu sunt aprobate o dată – puteţi încerca din nou în 30 de zile, într-adevăr merită efortul!
Accepta fotografii, ilustraţii vectoriale şi înregistrări video sau animatii. Plăţile pot fi trimise prin PayPal in maximum 15 zile, sau cec bancar.

fotolia
Fotolia
Comisionul tau pentru fişiere non-exclusive incepe de la 33% şi poate ajunge până la 47% (in functie de numarul de imagini vândute). Câştigurile din vânzările de subscriere sunt 30-37 de cenţi pe imagine. Câştigurile din vânzarea de licenţă Extended încep de la 20$. Puteţi solicita plata odată ce soldul dvs. a ajuns la minimum 50 $. Procesul de revizuire al imaginilor este de obicei rapid, dar, uneori, imaginile sunt respinse din tot felul de motive ciudate. Odată cu creşterea de biblioteca de fotografii sale, Fotolia devine tot mai pretentios si respinge de multe ori fotografiile pe care alte agenţii le-ar accepta în mod normal. Dar cu siguranţă merită încercat, Fotolia este unul dintre cele mai bune agenţii de microstock.
Accepta fotografii, ilustraţii vectoriale şi înregistrări video animatii.

dreamstime
Royalty Free Images
Foarte recomandat. Descărcări bune şi un proces de examinare a imaginii echitabil. Puteţi vinde fotografii şi ilustraţii vectoriale. Pentru fiecare imagine vânduta primeşti un comision de 50% (60% pentru imagini exclusive). Pentru fiecare imagine vanduta se poate obţine de la 0.50 dolari la 7 dolari, în funcţie de dimensiunea imaginii şi popularitatea acestuia. Câştigurile din vânzarea pe abonament încep de la $ 0,35 pe imagine. Castigurile pentru pentru licente sunt extinse până la 25 $ pe imagine. Puteţi solicita plata cand ai ajuns la minimum 50 dolari. Plăţile pot fi trimise prin PayPal, Moneybookers sau cec bancar.
Acceptă fotografii şi ilustraţii vectoriale.

Astept sa va vad portofoliile pe site-urile de mai sus. In timp voi crea o rubrica speciala in care sa va promovati imaginile pe care le creati.

Spor la treaba si multa bafta si inspiratie!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 thoughts on “Bani pe net din imagini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>