www.bancuban.ro – Investeste doar !maginatie

Cum se fac bani pe net, bani online din afilieri, adsense, reclama, pariuri, videochat, bursa, licitatii, jocuri, ptc, schimb de link cu "dofollow" etc

Bani din criptomonede

Au trecut aproape 10 ani de cand nu am mai scris nimic pe acest blog, dar asta nu inseamna ca am lasat balta ideea de a face bani online. Afilierile au mers bine si inca merg, dar intre timp toate sursele de bani online au fost eclipsate de castigurile din investitia in cryptomonede.
Am sa va povestesc in cele ce urmeaza cum am facut si cum fac in continuare bani din cripto.
Toata treaba a inceput undeva prin vara anului 2017 cand am intalnit o cunostinta mai veche, pe care nu o mai intalnisem de cativa ani si a carui ocupatie era exact ca si a mea, si anume, facutul banilor online. Intalnirea cu el a fost una intamplatoare, fiecare fiind cu alta treaba in acel loc, dar asta nu ne-a impiedecat sa stam de vorba cateva minute.
La un moment dat, ne-am intrebat unul pe celalalt cu ce ne ocupam. La mine era relativ evident, pentru ca aveam la mine o drona si un aparat foto. In schimb, la intrebare “dar tu cu ce te mai ocupi”, el a raspuns scurt: “cu bitcoin si criptomonede”.
M-a facut curios pe loc si am cerut mai multe detalii, pentru ca singurele lucruri de care auzisem pana atunci legate de crypto au fost, bitcoin, dogecoin, litecoin si ceva vag despre minarea criptomonedelor.
In primul rand omul mi-a facut un update de pret la bitcoin, despre care eu auzisem cu mult timp in urma de pe la TV ca s-ar invarti undeva in jurul sumei de 150-200 dolari. Am fost socat sa aflu ca in acel moment, bitcoin costa aproximativ 2600 dolari lucru care m-a facut imediat extraordinar de curios sa aflu mai multe. In putinul timp pe care l-am avut la dispozitie am incercat sa aflu de la el, cat mai multe lucruri legate de bitcoin si criptomonede, iar la finalul scurtei si intamplatoarei intalniri, am simtit ca am intrat in posesia celei mai importante informatii pe care am primit-o vreodata.

In urmatoarele 12 ore am inceput sa cercetez intens problema pentru ca a doua zi sa fiu suficient de convins si eu si consoarta, ca trebuie sa incepem sa ne focusam maxim pe bitcoin si crypto.
Impreuna am decis sa scoatem monedele de aur ce le aveam in casa, primite de la bunici sau cumparate de noi in anii trecuti si de banii respectivi am reusit sa adunam aproape 2 bitcoin la sub 2900 dolari.
Am inceput sa scoatem la vanzare aparatura foto/video pe care nu o mai foloseam, iar cu banii respectivi am cumparat bitcoin si alte 2 criptomonede – Stellar (XLM) si Cardano (ADA)
La final de 2017 portofoliul meu arata aproximativ asa: 35% Bitcoin, 45% Stellar, 10% Cardano 10% si IOTA

Peste doar cateva luni, in decembrie 2017 bitcoin a atins un pret record (la acea data) de $20000. Stellar a ajuns la 93 centi, Cardano la $1.33 si IOTA in jur de $5. Pe Stellar aveam cel mai mare castig pentru ca reusisem sa il cumpar la 1,6 centi, deci avea o crestere de aproximativ 58X!

Castigurile pe o perioada atat de scurta au fost impresionante. Dar doar virtual. Nu am vandut nimic si dupa varful atins la finalul lui 2017 si inceputul lui 2018, lucrurile au luat-o in sens invers. Castigurile au inceput sa se diminueze, dar speranta intr-o revenire spectaculoasa a ramas neclintita. Pana intr-o zi de martie sau aprilie a anului 2018 cand am vazut imaginea de ansamblu a evolutiei preturilor in crypto. In acel moment am inteles ca am prins varful dar ratasem un exitul si intrasem cu intreg portofoliul crypto in bear market (o perioada lunga de cadere constanta a pretului).

Nu m-am descurajat deloc, ba dimpotriva, am decis sa invat cat mai mult despre tehnologia blockchain si sa vad care sunt oportunitatile pentru urmatorul bull market. Practic, am renuntat in mare parte la toate celelalte activitati si m-am concentrat pe intelegerea fenomenului si pe a investi orice ban ramas surplus.

Ce am facut in perioada de bear market crypto, si de ce am ajuns la concluzia ca e bine sa investesti in crypto, am sa va povestesc in urmatorul articol.

, , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>